Föreläsningar


Jag har i över tjugofem år föreläst om ämnen tillhörande området personlig- och andlig utveckling. Föreläsningarna har ibland varit "specialbeställda" av olika grupper, föreningar, studieförbund och företag, något som jag givetvis fortfarande är öppen för. Under många år spred jag budskapet "Att leva i glädje" som också är namnet på den bok jag skrev 2001. Föreläsningar i mental träning, stresshantering och mindfulness hör också till historien. Numera beställs ofta någon av föreläsningarna som jag beskriver här nedan - ämnen som är angelägna och som jag känner mycket inspiration för att förmedla.
 

Personligt ansvar - personlig kraft

Hur kan personligt ansvar vara kopplat till personlig kraft, energi och glädje? Hur reagerar du när livet inte utvecklar sig som det "borde" göra? Antar du livets utmaningar - eller gör du dig till ett offer och skaffar dig skäl till att slippa ta ansvar? 

Ämnen som tas upp i föreläsningen är:

Kraften i våra föreställningar

Kraften i att vara orsaken i sitt eget liv

Kraften i acceptansen - att släppa motståndet

Kraften i att släppa taget och förlåta

 

Motivation och inspiration- genom kraften inom dig

Denna föreläsning tar fasta på dessa frågeställningar:

Vad är egentligen motivation och inspiration? Kan man verkligen motivera någon annan? Hur skall jag kunna hitta den inre drivkraften att trots både inre och yttre motstånd uppamma energi till att fortsätta med mina mål? Vilka är faktorerna som gör att jag lyckas - eller inte lyckas - med att nå det jag önskar? Medvetandets- och övertygelsens kraft är också något som belyses i föreläsningen.

 

Varför händer detta mig... nu igen?
Denna föreläsning tar begreppet personligt ansvar längre än vi först kanske tänker... Kanske finns det en anledning till att du befinner dig i just de relationer och omständigheter du gör? Och kanske den djupaste anledningen till just detta är - du själv, utan undantag?
Föreläsningen vill visa på att vi utan skuld och klander-resonemang istället vinner på att se oss själva som aktiva magneter och skapare av vår verklighet. I föreläsningen ingår oxå en försonings-/ konflikthanteringsövning samt en medkänsla-övning.

 

 

För ytterligare föreläsningar se under flik "Drömmandets väg" respektive "Astrologi". Några åhörarkommentarer från föreläsningar jag haft finns under fliken "Uppdragsgivare".